Ved tilmelding til eventet accepterer du at vi må sende dig mails med påmindelser om webinaret samt mails med nyheder, indhold og personlige tilbud. Du kan til enhver tid afmelde disse mails.
Du er nu tilmeldt webinaret: Introduktion til elsystemet ombord.
Vi har lige sendt en mail afsted til dig, med en bekræftelse på din tilmelding.
Får du ikke en mail inden for et par minutter kan du prøve at tjekke i spam og ellers må du endelig kontakte os.
Vi glæder os til at se dig!
Ved tilmelding til eventet accepterer du at vi må sende dig mails med påmindelser om webinaret samt mails med nyheder, indhold og personlige tilbud. Du kan til enhver tid afmelde disse mails.
Du er nu tilmeldt webinaret om elsikkerhed.
Vi har lige sendt en mail afsted til dig, med en bekræftelse på din tilmelding.
Får du ikke en mail inden for et par minutter kan du prøve at tjekke i spam og ellers må du endelig kontakte os.
Vi glæder os til at se dig!
I de senere år har rigtig mange købt båd og mange ældre både har fået nye ejere.
I modsætning til ved et huskøb følger der ikke en elrapport med og man kan dermed risikere at købe katten i sækken.
Der er firmaer der tilbyder at gennemgå båden, men mange bådkøbere benytter måske venner og bekendte der har sejlet en del år til at tage med ud og se på båden. Alternativt køber de igennem en forhandler.
I modsætning til en bil er båden ret kompleks. Glasfiber, skrog, osmose, el, motor, har der været vand i båden, varme, køl, og funktionen af alt mulig teknik. Der er mange faldgruber.
På kurset lærer du hvilke ting på elsystemet du rimelig let selv kan checke. Samtidig lærer du lidt om fejlfinding og hvordan det kan gribes an. Herunder:
Du lærer også hvordan man fejlfinder på elsystemet og du får ideer til hvad du selv kan gøre uden det helt store ”elcertifikat”.
Der er en del kommunikation via satellit i dag.
På kurset lærer du om:
Derudover lærer du om satellit tracking, som relativt mange jordomsejlere og langturssejlere får monteret. Således kan venner og familie hjemme følge båden på dens vej. Du lærer hvordan systemet fungerer.
Du lærer også om muligheden for at få etableret internet ombord.
På anden del af kurset lærer du hvordan en PC kan erstatte de mere velkendte systemer fra de store mærker. Du lærer om:
Ved at vælge PC-vejen kan du selv skræddersy dit system så det passer perfekt til dit behov. På kurset får du en introduktion til mulighederne.
Du lærer også om kravene til PC, blandt andet hvordan den skal forsynes med strøm.
MF/HF radioen er speciel da den er til langdistance kommunikation. Under gunstige forhold rækker signalet jorden rundt, hvilket er grunden til at mange langturssejlere og jordomsejlere installerer en MF/HF radio.
På dette kursus lærer du:
Derudover lærer du om selve radioen, herunder:
Radioen består af flere dele, herunder en kontrol eller betjeningsenhed, en transceiver og endelig en antennetuner. Vi kommer ind på strømforhold og kabeldimensioner.
MF/HF radioen er et yderst nyttigt stykke værktøj. På kurset lærer du om alle de ting du kan bruge den til.
Anden halvdel af kurset handler om nødudstyr som mere eller mindre automatisk kan sende signal ved nødsituationer som mand over bord, brand eller hvis båden synker.
Du lærer om de forskellige former for nødudstyr herunder:
På kurset fokuserer vi på funktionen og hvordan de forskellige systemer fungerer.
VHF radioen er, næst efter redningsvesten og brandslukker, det vigtigste nødudstyr ombord.
Ulykker og uheld ombord sker, som mange andre steder, når man mindst venter det. Pludselig er der en utæthed, eller et besætningsmedlem som kommer til skade, falder om eller falder over bord. Hvert år opstår der brande ombord på lystbåde og så er det for alvor kritisk. I de værste tilfælde går der få minutter fra branden opstår til båden synker.
En mobiltelefonen kræver en mast i nærheden, for at fungere. Derfor vil der oftest ikke være dækning til søs. Derudover kan en mobiltelefon ikke kontakte et beredskab til søs eller få fat i en anden lystbåd.
På en moderne VHF radio er der en rød distress- eller nødknap. Trykker man på den, bliver der automatisk kaldt hjælp til skibe og kyststationer i nærheden. Det er en sikkerhed for dig og alle ombord.
På dette kursus lærer du:
VHF radioen kræver en stabil strømforsyning og det er lige så vigtigt som det rigtige antennekabel. På kurset lærer du hvordan du sikrer den rigtige strømforsyning til VHF radioen samt optimal placering af batterierne.
VHF kurset har fokus på sikkerhed og god installation.
Hvad er der ved at have redningsveste til alle hvis ingen ved, at I har været nødt til at springe overbord og nu ligger i vandet.
Før i tiden var vindtransduceren forbundet direkte til vindinstrumentet, loggen til fart instrumentet, dybde transduceren til dybde instrumentet osv. I dag er mange instrumenter multifunktionelle og de forskellige transducere deler data over et netværk.
Det er smart fordi mængden af kabler reduceres og det er nemmere at tilkoble nyt udstyr. Ulempen er, at vind, dybde, fart, muligvis position, osv. forsvinder hvis netværket går ned.
Gennem dette kursus får du et overblik over, hvordan de enkelte netværk fungerer og hvilke data der flyder igennem dem. Du lærer om:
NMEA0183
NMEA2000
Motordata (J1939)
Highspeed netværk
Galvanisk tæring er berømt og berygtet blandt de fleste bådejere. Mange har hørt historier om problemer, hvor større mængder metal er forsvundet fra båden. Det kan da også gå relativt hurtigt, hvis der løber en stor galvanisk strøm.
På kurset lærer du:
Du lærer hvordan strøm skabes mellem forskellige metaller i henhold til den elektrokemiske spændingsrække. Derved får du en forståelse for, hvorfor nogle metaller tæres og hvorfor andre ikke gør.
Du kommer til at lære om anoder og hvorfor det kaldes en “offeranode”. Derudover lærer du om katoder, som vi normalt ikke hører så meget om.
Du lærer også hvorfor en dårlig jordforbindelse fra land kan give tæring og hvordan nabobåden kan være årsag til, at din båd tærer eller bruger dine tærezink hurtigere end forventet.
Anden del af kurset handler om jordplan. Det er langt fra alle både, der er udstyret med jordplan og det er også langt fra alle både, som har behov for det.
I dette kursus lærer du:
Vil du lære hvordan du beskytter din båd mod galvanisk tæring samt hvordan du sikre dit udstyr med jordforbindelse, så er dette kursus for dig.
Ved tilmelding til eventet accepterer du at vi må sende dig mails med link og information om webinaret samt mails med nyheder, indhold og personlige tilbud. Du kan til enhver tid afmelde disse mails.
Du er nu tilmeldt webinaret om elsikkerhed.
Vi har lige sendt en mail afsted til dig, hvor du skal bekræfte din tilmelding.
Får du ikke en mail inden for et par minutter kan du prøve at tjekke i spam og ellers må du endelig kontakte os.
Det er vigtigt at du bekræfter din tilmelding så du kan modtage dit link til webinaret.
Rigtig god fornøjelse!
Sunday, 3 October at 15 BST
Enter your name and email below to sign up for the webinar. You will shortly after receive an email confirmation. If it is not there, remember to check the spam filter.
By registering, you also accept that we may send you emails with reminders and links connected with the webinar and information, offers, and updates about future webinars and blog posts.
You can unsubscribe from this service at any time.
You have successfully joined our subscriber list.