Historien om My Boat Electronics

 

Mød Lars, som er eksperten bag My Boat Electronics og hør hvordan det hele startede.

 

My Boat Electronics er drevet af Lars i samarbejde med hans familie.

Vi er opstået som en udvidelse til mange års elektronik servicering af mange hundrede forskellige både og bådtyper samt lokale foredrag om selv samme via virksomheden Prokyon.

Nu er ønsket at nå bredere ud til bådejere med mere viden om hvor der skal passes på når der ændres i elsystemet.

En fejl kan have store konsekvenser og være til fare for en selv og familien, hvilket ikke mange er klar over.

Myboatelectronics.com vil primært være en platfrom til online undervisning i el og elektronik ombord på både.

 

Lars Doktor Kristensen

→ Eksperten bag My Boat electronics og din underviser

Mød Lars

Jeg er født i Aalborg og opvokset Nordenfjords. Karrieren startede som elektronikmekaniker i flyvevåbenet i 1974 som tekniker på F104 Starfighter. I første omgang med Radio og navigations systemer, senere med Radar, hvor jeg i flere år var instruktør for både teknikere og piloter i Danmark og Norge. I forbindelse med indfasning af F16 var jeg involveret i uddannelsen af bl.a. fly elektrikere.

I starten af 1980’erne blev jeg lidt tilfældigt involveret i et problem med Navigations udstyr fra Shipmate. Det førte til at jeg fik et jobtilbud og få dage efter var jeg ude af flyvevåbenet for at starte et job i Shipmate’s VHF-kommunikations afdeling, hvor jeg deltog i udvikling af VHF radio til P&T’s kystradioer (i dag Lyngby Radio).

Efter et par år med udvikling var en gammel drøm om videreuddannelse for alvor opstået igen.  Efter 1½ år på skolebænken på Århus Tekniske skole var jeg færdig som elektroniktekniker. Ønsket og drømmen var enten udlandet eller en virksomhed i Jylland. Jeg havde afskrevet Sjælland – mest fordi grundskolen i Flyvevåbenet var I Værløse og jeg havde ikke rigtig nogen tilknytning og kendte ingen på Sjælland. Men jeg havde besluttet at hvis der kom et job I mikrobølge udviklingsafdelingen på Elektronikcentralen i Hørsholm så ville jeg gå efter det. Skæbnen ville, at 1 måned før jeg var færdig var der en ledig stilling. Den søgte og fik jeg.

I de næste 4 år udviklede vi mange ting, dels måle- og testsystemer til bl.a.  ESA, Deutsche Telecom France Telecom og Astra Ericsson i Sverige – bl.a. satellit projekter og mange andre spændende opgaver. En spændende tid med jævnlige rejser rundt i Europa. Men det varede ikke ved. Elektronikcentralen besluttede sig for at lukke udviklingsafdelingerne i 1990.

Efter en kort visit på Danmarks Radio besluttede jeg sammen med 3 andre fra Elektronikcentralen af starte vores egen virksomhed med de samme aktiviteter og kunder som vi kendte. Desuden udviklede vi infrastruktur til Indien med produktion der. Efter nogle få år var der omkring 26 medarbejdere.

I 2000 besluttede jeg at der måtte ske noget nyt, jeg havde i mellemtiden fået en lederuddannelse. Nogenlunde samtidig var vi i forhandling med Ericsson om salg af virksomheden. Jeg blev ansat hos Leica eller som mange kender under AP Navigator som Servicechef med ansvar for produktionen af GPS navigatorer samt service af forhandlere og deres teknikere i ca. halvdelen af verden. Pludselig opstod der behov for at få udviklet navigatorer til også at fungere som AIS display i samarbejde med SAAB og det stod hurtigt klart at den opgave måtte jeg tage.

I 2003 var der flere virksomheder der var interesseret i at overtage Leica og efter en del forhandlinger blev enden at flytte kontoret til England. Jeg besluttede at starte som selvstændig, jeg var blevet lidt træt af andre besluttede at lukke en afdeling med den konsekvens at jeg skulle finde nyt job. Det har været en spændende tid. Mange hundrede både  serviceret – lige fra små lystbåde til krydstogtskibe. Jeg er autoriseret til at foretage GMDSS radiosyn på erhvervsskibe. Hovedfokus området er det samme som da Prokyon blev grundlagt; salg, installation og service af el og elektronik på skibe. Dog med den undtagelse at på erhvervsskibe er det elektronik og elektroniske systemer – og det fører ofte vidt omkring fra helt simpelt og ukompliceret til virkelig komplekse problemstillinger.

Henning

MANGE TAK for et godt webinar, dejligt at høre med instruktører der ved hvad de snakker om👍👍
Som ny bådejer gav det et rigtig god indblik.
Vil helt sikkert anbefale det til andre

Karsten

Mange tak for kurset. Det var simpelt hen forrygende og ramte i hvert fald mit gør-det-selv- niveau. Fantastiske afveksling mellem noget strengt fagligt og relevante eksempler/historier i passende omfang.

Søren

Tak for et meget fint webinar.

Lars

Tak for et rigtig godt intro kursus til el ombord!

Bjarne

Tusind tak for linket med et super godt og lærerigt webinar.

Viden, guides og værktøjer direkte i din indbakke

+ 3 dages mini-kursus i elsikkerhed ombord

Få viden, guides og inspirerende historier om el og elektronik ombord. Få samtidig super skarpe tilbud og vær den første til at høre om nye kurser, webinarer og blogindlæg. Du kan altid afmelde dig igen med blot et enkelt klik.


.

Kontakt

info@myboatelectronics.com

Find os på sociale medier