Online Kursus: Satellitkommunikation, Internet og PC Ombord
Få styr på mulighederne og forholdende omkring satellitkommunikation
kr.415,00
Kursusindhold
- Online videokursus
- 75 minutters videolektion
- Teori, eksempler og in-action videoer
- Kan ses på computer, tablet og mobil
- 3 års ubegrænset adgang til videoerne
- 6 siders e-bog og slides til download
- Adgang så snart kurset er betalt
- Teknisk support over email
- Personligt diplom
Bør jeg overveje en PC-baseret løsning og hvad koster det at have internet ombord?
Satellitkommunikation
Der er en del kommunikation via satellit i dag. På kurset lærer du om de systemer der benyttes til havs. Herunder f.eks. Iridium, der både tilbyder telefoni og datakommunikation.
Det seneste er at Iridium systemet er blevet godkendt som nødsystem til erhvervstrafikken. Men det er absolut interessant for lystsejleren der sejler lidt længere ud end de hjemlige farvande.
En anden mulighed er SAT-Phone hvor det i modsætning til Iridium er Geostationære satellitter der sørger for dækningen. Vi ser på forskellige telefoner til de to systemer.
Endvidere lærer du om SAT-C, der er specielt beregnet til Email og SMS lignende tekst. Det system indgår også i det internationale GMDSS system. Afhængig af model kan transceiveren forsynes med en distress knap som der bare skal trykkes på for at få hjælp.
Derudover ser vi på VSat, hvor der er en parabol ombord. Det kan være interessant for nogle, men prisen kan få mange til at tænke sig om to gange.
Du lærer om Satellit tracking, som relativt mange jordomsejlere og langturssejlere får monteret. Således kan venner og familie hjemme følge båden på dens vej. Vi ser på hvordan systemet fungerer.
Internet
Du lærer om internetmulighed om bord. Der er forskellige muligheder herhjemme bl.a. Net1. Der er også mulighed for at række det normale mobilnet på større afstand med specielle antenner.
PC
Det sidste emne er PC ombord. Langt de fleste bådejere i Danmark vælger at købe systemer fra Garmin, Raymarine, Simrad, B&G, Furuno eller Lowrance. Men der er en helt anden vej, nemlig PC ombord.
Vi kigger på muligheden for at købe et søkort program, interface til NMEA2000 fra PC’en og forskellige sensorer som GPS, LOG, LOD, AIS og Radar. Ved at vælge PC-vejen kan man selv skræddersy sit system så det passer perfekt til ens behov. Kurset giver en introduktion til mulighederne.
Vidste du at erhvervsskibe i de fleste tilfælde benytter en PC og et godkendt søkortsprogram samt godkendte monitorer? De bruger f.eks. ikke Garmin, Raymarine etc. alene af den grund at de ikke er godkendt til Erhverv.
Udover mulighederne med søkort ser vi på kravene til PC. F.eks skal den helst strømforsynes fra bådens 12V system.
Din underviser
Lars Doktor Kristensen
Jeg er født i Aalborg og opvokset Nordenfjords. Karrieren startede som elektronikmekaniker i flyvevåbenet 1974. I første omgang med Radio og navigations systemer, senere med Radar. I starten af 1980’erne blev jeg lidt tilfældigt ”rodet” ind i et problem med Navigations udstyr fra Shipmate. Det førte til, at jeg fik et jobtilbud og få dage efter var jeg ude af flyvevåbenet for at starte et job i Shipmate’s VHF-kommunikationsafdeling. Efter et par år var jeg 1½ år på skolebænken på Århus Tekniske skole til videreuddannelse som elektroniktekniker. En måned før jeg var færdig landede jeg drømmejobbet i mikrobølgeudviklingsafdelingen på Elektronikcentralen i Hørsholm.
Med nogle skift undervejs og blandt andet en stilling hos LEICA (AP Navigator) besluttede jeg i 2003 at starte som selvstændig indenfor bådelektronik. Siden da er det blevet til mange hundrede både serviceret, lige fra små lystbåde til store krydstogtskibe.
Jeg har igennem en del år holdt foredrag i sejlklubber om el og elektronik. Formålet med disse online foredrag er simpelthen, at flere bådejere får mere viden og ved hvor de skal passe på, når de ændre i elsystemet. En fejl kan have store konsekvenser og være til fare for dem selv og familien og det er der rigtig mange der ikke er klar over.