Nuværende status
Ikke tilmeldt
Pris
DKK 415
Kom i gang

Dette kursus omhandler 230 V på båden, herunder landstrøm, samt solpaneler og vindgenerator.

Du kommer til at lære om sikkerhed omkring almindelig brug og arbejde med landstrøm. Vidste du for eksempel, at man altid skal tilslutte 230 V kablet i båden først og derefter på land? Det kan være livsfarligt, hvis man er så uheldig at falde i vandet med et tilsluttet kabel.

De specielle krav til 230 V installationer på båden gennemgås. Har man fx andet 230 V udstyr end en dobbelt isoleret lader ombord, er der krav om, at der skal være en eltavle med HPFI relæ. Desuden går kurset i detaljer med krav og gode råd til kabeltyper, stik, forbindelser m. m.

Du kommer også til at lære om invertere og tilslutning af disse. En inverter omformer 12 V eller 24 V fra batteribanken til 230 V. Kurset kommer ind på hvad en inverter kan bruges til, forskellen imellem invertere af god og mindre god kvalitet, hvad man skal være opmærksom på ved valg af inverter, samt hvordan de tilsluttes korrekt.

Til sidst, men ikke mindst, gennemgår kurset solpaneler og vindgeneratorer. Her forklares forskellen på typerne, virkningsgrad, installation og tilslutning, sammenkobling af flere paneler og regulering.